Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman

Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp. De installatie moest ook voldoen aan de LVH-eisen die gelden voor de bouw of verbouw van huisartsenpraktijken. LVH is de Landelijke Vereniging Huisartsen.

De uitdaging

Het verwarmen van het pand door middel van een gasketel moest vervangen worden voor een warmtepompsysteem dat moest kunnen koelen en verwarmen. De extra uitdaging was dat de door klant ingeschakelde adviseur een centraal systeem eiste, waarbij de installatie zowel moest voldoen aan duurzaam verwarmen als aan de LVH-bouwnorm. Dit in verband met privacy, geluidsisolatie en de verspreiding van ziektekiemen. 

Hoe is de uitdaging aangepakt

Allereerst hebben wij vastgesteld wat de verwarmings-, koel- en ventilatiebehoefte per ruimte is. Hierop hebben wij een VRF-warmtepompinstallatie aangelegd die moest voldoen aan de LHV-eisen van de adviseur. Alle leidingen zijn boven het plafond weggewerkt en in elke ruimte is het klimaat individueel te regelen. Op basis van de vastgestelde energielasten wij het aantal benodigde zonnepanelen bepaald. Op het door Assendorp nieuw geplaatste Bitumen dakleer zijn vervolgens 43 zonnepanelen geplaatst, die het jaarlijkse energiegebruik dekken. Daarnaast heeft Bergström het pand voorzien van nieuwe ventilatie, deze wordt CO2 gestuurd.

Bergström Koeltechniek

Maatwerk in techniek, kwaliteit en service

Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman

Projecten

Energieneutraal pand
Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman
Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp
Project openluchttheater
Koelcel openluchttheater Kösterskoele Markelo
Door de groei van de horeca-activiteiten van het openluchttheater was er behoefte aan extra koelcapaciteit, maar dan wel met optimale toegankelijkheid voor razendsnelle bediening van het publiek en efficiënte bevoorrading door leveranciers.  
Project Maan Biobased
Proceskoeling Maan Biobased
Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.
Warmtepomp op woonboerderij
14 kW Warmtepomp in woonboerderij
De woonkamer van de woonboerderij wilde de klant verwarmen met een warmtepomp. Dat stelde eisen aan de nette afwerking. Wij hebben een 14 kW lucht/lucht warmtepomp geleverd en extra aandacht aan de goed afgewerkte installatie gegeven.
Airconditioning project
Vervangen bestaande airconditioning
In verband met een verouderde airconditioning wilde de klant deze vervangen voor een nieuwe. Echter wel voordat er zonnepanelen geplaatst zouden worden. Binnen 2 weken moest alles geregeld zijn.
Bergström Koeltechniek favicon
Airconditioning warmtepomp
Voor verwarming en airconditioning van de woning wilde deze klant wilde een warmtepomp gebruiken. Het buitendeel moest echter achterin de tuin geplaatst worden. En graag zo min mogelijk opvallend.
Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
👋🏼 Waar kunnen we je mee helpen? Vraag het ons gerust!