Proceskoeling Maan Biobased

Met slimme biologisch afbreekbare producten en technologieën wil Maan Biobased de tuinbouwindustrie verduurzamen. Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.

De uitdaging

De uitdaging was om zo hoog mogelijke uptime te waarborgen voor de productielijnen door bedrijfszekere proceskoeling.

Hoe is de uitdaging aangepakt

Er is gekozen voor een buitenopstelling, wat bij Maan betekent dat de koelinstallaties op het dak geplaatst zijn. De installaties zijn ontworpen en samengesteld op een buitentemperatuur van ruim 45 graden Celcius zodat er een ruime marge is waarbij de juiste koeling gegarandeerd is. Bij Maan Biobased hebben wij nauw samengewerkt met de huisinstallateur aangezien dit project ook een waterbouwkundig onderdeel omvat. De productlijnen worden nu gekoeld door 3 vrijstaande waterkoelers die aan alle verwachtingen voldoen. Door in goed overleg samen te werken met de huisinstallateur zijn er 3 mooie en betrouwbare productielijnen gerealiseerd. 

Bergström Koeltechniek

Maatwerk in techniek, kwaliteit en service

Proceskoeling Maan Biobased

Projecten

Energieneutraal pand
Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman
Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp
Project openluchttheater
Koelcel openluchttheater Kösterskoele Markelo
Door de groei van de horeca-activiteiten van het openluchttheater was er behoefte aan extra koelcapaciteit, maar dan wel met optimale toegankelijkheid voor razendsnelle bediening van het publiek en efficiënte bevoorrading door leveranciers.  
Project Maan Biobased
Proceskoeling Maan Biobased
Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.
Warmtepomp op woonboerderij
14 kW Warmtepomp in woonboerderij
De woonkamer van de woonboerderij wilde de klant verwarmen met een warmtepomp. Dat stelde eisen aan de nette afwerking. Wij hebben een 14 kW lucht/lucht warmtepomp geleverd en extra aandacht aan de goed afgewerkte installatie gegeven.
Airconditioning project
Vervangen bestaande airconditioning
In verband met een verouderde airconditioning wilde de klant deze vervangen voor een nieuwe. Echter wel voordat er zonnepanelen geplaatst zouden worden. Binnen 2 weken moest alles geregeld zijn.
Bergström Koeltechniek favicon
Airconditioning warmtepomp
Voor verwarming en airconditioning van de woning wilde deze klant wilde een warmtepomp gebruiken. Het buitendeel moest echter achterin de tuin geplaatst worden. En graag zo min mogelijk opvallend.
Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
👋🏼 Waar kunnen we je mee helpen? Vraag het ons gerust!