Nieuwe luchtbehandelingskast voor Tactus

Bij Tactus wilde de projectverantwoordelijke een grondige revisie van de luchtbehandelingskast (LBK) van hun kantoorlocatie. Dat betekende het vervangen van ventilatoren, warmtepompen toepassen en het demonteren en afvoeren van de oude luchtbehandelingskast (LBK). Deze hebben wij voor recycling aangeboden. De luchtbehandelingskast maakt deel uit van het klimaatbeheersingssysteem van het totale pand.

De uitdaging

De eerste uitdaging was om te kijken of revisie van de bestaande LBK mogelijk was, zowel technisch als financieel. Op advies van Bergström is er uiteindelijk gekozen voor een moderne nieuwe LBK die buiten opgesteld is. Hiermee voldoet Tactus weer volledig aan de huidige wet- en regelgeving en zijn zij verzekerd van efficiëntere én meer duurzame techniek voor de komende jaren.

Hoe is de uitdaging aangepakt

De nieuwe LBK is op het dak geplaatst waarbij de luchtkanalen naar binnen zijn gebracht en aangesloten zijn op de bestaande kanalen. De oude LBK is gedemonteerd en ter recycling aangeboden. De nieuwe LBK werkt een stuk duurzamer dan oude. Zo zijn oude gasketels vervangen door 3 warmtepompen en hebben wij een warmtewiel in de LBK toegepast. Dit warmtewiel zorgt ervoor dat bij een goed geventileerde ruimte minder mechanische opwarming nodig is voor een aangenaam klimaat. Dit kan een rendement opleveren tot 80% energiebesparing.

Bergström Koeltechniek

Maatwerk in techniek, kwaliteit en service

Nieuwe luchtbehandelingskast voor Tactus

Projecten

Energieneutraal pand
Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman
Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp
Project openluchttheater
Koelcel openluchttheater Kösterskoele Markelo
Door de groei van de horeca-activiteiten van het openluchttheater was er behoefte aan extra koelcapaciteit, maar dan wel met optimale toegankelijkheid voor razendsnelle bediening van het publiek en efficiënte bevoorrading door leveranciers.  
Project Maan Biobased
Proceskoeling Maan Biobased
Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.
Warmtepomp op woonboerderij
14 kW Warmtepomp in woonboerderij
De woonkamer van de woonboerderij wilde de klant verwarmen met een warmtepomp. Dat stelde eisen aan de nette afwerking. Wij hebben een 14 kW lucht/lucht warmtepomp geleverd en extra aandacht aan de goed afgewerkte installatie gegeven.
Airconditioning project
Vervangen bestaande airconditioning
In verband met een verouderde airconditioning wilde de klant deze vervangen voor een nieuwe. Echter wel voordat er zonnepanelen geplaatst zouden worden. Binnen 2 weken moest alles geregeld zijn.
Bergström Koeltechniek favicon
Airconditioning warmtepomp
Voor verwarming en airconditioning van de woning wilde deze klant wilde een warmtepomp gebruiken. Het buitendeel moest echter achterin de tuin geplaatst worden. En graag zo min mogelijk opvallend.
Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
👋🏼 Waar kunnen we je mee helpen? Vraag het ons gerust!