Koelinstallaties Kaashandel de Brink

Na een grote brand en veel waterschade had Kaashandel de Brink dringend behoefte aan nieuwe koelinstallaties. Wij zorgden voor een nieuwe koelcel, koelvitrine en een ruimtekoeling, maar dat moest wel allemaal binnen de beperkingen van het historische gebouw.  

De uitdaging

De grootste uitdaging was het installeren van de installaties in een monumentaal pand. Bergström moest het vooral doen met de bestaande bouw waarin nauwelijks aanpassingen gedaan mochten worden vanwege de beschermde aard van het gebouw. Daarnaast was het een uitdaging om de aan- en afvoer van lucht voor het koelen van de koelinstallaties te realiseren.  

Hoe is de uitdaging aangepakt

In overleg met de klant, de aannemer en Monumentenzorg zijn wij tot een moderne oplossing gekomen waarbij de monumentale waarde van het pand intact kon blijven. Zo zijn de nieuwe koelleidingen via bestaande doorvoeren van de zolder naar de begane grond gebracht. Daarnaast is er een imitatieschoorsteen geplaatst voor het afvoeren van de aangezogen lucht. Deze schoorsteen is zo gebouwd dat deze geen afbreuk doet aan de monumentale uitstraling. Hiervoor zijn stenen uit 1700 gezaagd tot steen-strips waarmee de nieuwe schoorsteen is uitgevoerd. Goed overleg tussen klant, aannemer en monumentenzorg hebben gezorgd voor een optimaal resultaat voor Kaashandel de Brink.

Bergström Koeltechniek

Maatwerk in techniek, kwaliteit en service

Koelinstallaties Kaashandel de Brink

Projecten

Energieneutraal pand
Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman
Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp
Project openluchttheater
Koelcel openluchttheater Kösterskoele Markelo
Door de groei van de horeca-activiteiten van het openluchttheater was er behoefte aan extra koelcapaciteit, maar dan wel met optimale toegankelijkheid voor razendsnelle bediening van het publiek en efficiënte bevoorrading door leveranciers.  
Project Maan Biobased
Proceskoeling Maan Biobased
Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.
Warmtepomp op woonboerderij
14 kW Warmtepomp in woonboerderij
De woonkamer van de woonboerderij wilde de klant verwarmen met een warmtepomp. Dat stelde eisen aan de nette afwerking. Wij hebben een 14 kW lucht/lucht warmtepomp geleverd en extra aandacht aan de goed afgewerkte installatie gegeven.
Airconditioning project
Vervangen bestaande airconditioning
In verband met een verouderde airconditioning wilde de klant deze vervangen voor een nieuwe. Echter wel voordat er zonnepanelen geplaatst zouden worden. Binnen 2 weken moest alles geregeld zijn.
Bergström Koeltechniek favicon
Airconditioning warmtepomp
Voor verwarming en airconditioning van de woning wilde deze klant wilde een warmtepomp gebruiken. Het buitendeel moest echter achterin de tuin geplaatst worden. En graag zo min mogelijk opvallend.
Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
👋🏼 Waar kunnen we je mee helpen? Vraag het ons gerust!