Airconditioning historisch pand

Deze klant wilde goede airconditioning in haar woning hebben. Het historische pand moest echter aan de buitenzijde esthetisch intact blijven. Dat maakte het lastig om koelleidingen en afvoer te plaatsen zonder dat deze in het zicht kwamen.

De uitdaging

De uitdaging bij dit project was dat de koelleidingen en afvoer niet in een kunststofgoot langs de buitenzijde naar het buitendeel van de airco toegebracht worden. Dit paste niet bij de historische uitstraling van het monumentale pand. 

Hoe is de uitdaging aangepakt

Wij hebben er toen voor gekozen om de koelleidingen en afvoer in een zinken hemelwaterafvoer naar het buitendeel van de airco-installatie te brengen. Door deze toepassing is het aanzicht van het pand nog steeds monumentaal en is er geen leidingwerk zichtbaar.

Bergström Koeltechniek

Maatwerk in techniek, kwaliteit en service

Airconditioning historisch pand

Projecten

Energieneutraal pand
Warmtepomp voor energieneutraal pand Huisartsenpraktijk Borgman
Met het doel het pand van de praktijk energieneutraal te maken, verzorgden wij de installatie van een VRF-Warmtepomp
Project openluchttheater
Koelcel openluchttheater Kösterskoele Markelo
Door de groei van de horeca-activiteiten van het openluchttheater was er behoefte aan extra koelcapaciteit, maar dan wel met optimale toegankelijkheid voor razendsnelle bediening van het publiek en efficiënte bevoorrading door leveranciers.  
Project Maan Biobased
Proceskoeling Maan Biobased
Het doel was de productielijnen uit te breiden, waarbij de wens was om een koelopstelling per productielijn te hebben zodat de bedrijfszekerheid gewaarborgd is.
Warmtepomp op woonboerderij
14 kW Warmtepomp in woonboerderij
De woonkamer van de woonboerderij wilde de klant verwarmen met een warmtepomp. Dat stelde eisen aan de nette afwerking. Wij hebben een 14 kW lucht/lucht warmtepomp geleverd en extra aandacht aan de goed afgewerkte installatie gegeven.
Airconditioning project
Vervangen bestaande airconditioning
In verband met een verouderde airconditioning wilde de klant deze vervangen voor een nieuwe. Echter wel voordat er zonnepanelen geplaatst zouden worden. Binnen 2 weken moest alles geregeld zijn.
Bergström Koeltechniek favicon
Airconditioning warmtepomp
Voor verwarming en airconditioning van de woning wilde deze klant wilde een warmtepomp gebruiken. Het buitendeel moest echter achterin de tuin geplaatst worden. En graag zo min mogelijk opvallend.
Chat openen
1
Waar kunnen we je mee helpen?
👋🏼 Waar kunnen we je mee helpen? Vraag het ons gerust!